Bakgrunns historien

VegRefHistorikk er resultatet av et selvstudie i C# programmering. Jeg startet høsten 2015 med svært begrensede kunnskaper innen html, java, Visual Basic og noe macro språk. Eldste jenta hadde fått matte lekser på Khan Academy. En gratis lære portal hvor man tjener poeng og utmerkelser samtidig som man lærer et fag. Som en utfordring meldte jeg meg opp i Java programmering slik at vi kunne konkurrere. Det hele resulterte i en stadig voksende nysgjerrighet rundt faget og flere bøker ble kjøpt inn. Våren 2016 var Khan ute av lekseplanen og far hadde scoret litt for mange poeng til at det var igjen noen motivasjon i konkurransen.

Java er ypperlig for ting som skal visualiseres, men i jobb sammenheng hos SVV er desktop og nettbaserte løsninger mer ettertraktet. I samråd med en god venn og programmerer fant jeg ut at C# og spesielt Visual C# var et fint steg videre. Microsoft Virtual Academy har mange kurs både for Office pakken og programmering. 8 timer opplærings video, 24 temaer og 21 oppgaver senere fikk jeg vitnemål på gjennomført "C# Fundamentals for Absolute Beginners". Jeg startet så på noen viderekommende kurs men fant fort ut at kjernen i all programmering ligger i og finne kode snutter som andre allerede har skrevet å testet. Kan man lese koden er det nesten alltid noen som har spurt om det samme på for eksempel stackoverflow, eller man finner informasjon på msdn.

Høsten 2016 startet jeg litt mer aktiv C# programmeringen. Det ble både Hang-man og "Ella's matte race". Etter hvert ble VegRefHistorikk startet. I starten ble det mange kvelder etter at barna hadde lagt seg før jeg hadde en første utgave som gjorde at jeg kunne bruke litt arbeids tid på prosjektet.

Våren 2017 ble applikasjonen testet av noen få brukere og allerede etter bare noen få timer var de første feil og mangel funnet. Det kom også mye gode tilbakemeldinger og bekreftelser på at applikasjonen var nyttig. Nye versjoner ble sluppet jevnt og trutt og etter hvert måtte jeg begynne og se på en løsning tilpasset citrix løsning hvor SVV ønsket og publisere den for alle i SVV.

1’te Januar2020 kom fort med vegeier oppdeling, fylkes sammenslåing og ikke minst en ny VegSystemReferanse. Applikasjonen hadde nå vært startet over 2000 ganger og gjort over 20000 oppslag for SVV men tiden og behovet for at fler kunne bruke den var inne. Våren 2020 startet prosessen med og lage en åpen versjon på myapps.no slik den er i dag.

Mer info finnes her!
myapps 2020